Σε ποιο δάχτυλο φοράς το δαχτυλίδι και τι συμβολίζει;

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Πάλι εδώ, για ένα άρθρο που ήρθε να σε σώσει πραγματικά! Αν είσαι από αυτούς/ές που φοράνε ένα δαχτυλίδι σε όποιο δάχτυλο τύχει, ή σε όποιο χωράει, τότε με συγχωρείς που στο λέω, είχες μεγάλη ανάγκη αυτό το άρθρο και δεν το ήξερες! Αλλά μην ανησυχείς, γι' αυτό είμαι εγώ εδώ.

Brief no26 και θα σου αποκαλύψω μια αλήθεια που πολλοί γνώστες μας κρατάνε κρυφή για να γελάνε πίσω από τις πλάτες, ή τα δάχτυλά μας για να είμαστε και πιο ακριβείς! 

Όπως όλα, ακόμη και το σε ποιο δάχτυλο φοράς το δαχτυλίδι, κάτι συμβολίζει, κάτι δηλώνει για σένα. Ναι, καλά άκουσες. Φοράς τα δαχτυλίδια όπου τύχει; Στέλνεις μηνύματα και δεν το ξέρεις -και ευτυχώς δεν τα χρεώνεσαι κιόλας! Σε ποιον τα στέλνεις;  Τι τα ρωτάς; Στο σύμπαν; Στον απέναντι; Στο αφεντικό σου; Στους υπαλλήλους; Το θέμα είναι ότι τα στέλνεις κι εγώ θα σου πω τι ακριβώς γράφεις σε αυτά. Αλλά και πώς να διαβάσεις τα εισερχόμενα που χρόνια τώρα πάνε στα spam. 

Για σήμερα συστήνω γαλλικό με άρωμα φουντούκι... Δεν υπάρχει λόγος, έτσι μου ήρθε και κάπως μου άνοιξε την όρεξη για φιλικό κους-κους. 

Πάμε να ξεκινήσουμε;


Το μικρό δαχτυλάκι!


Ωραίο, κομψό, λεπτεπίλεπτο. Έτσι νόμιζες; Wrong. Το δαχτυλίδι στο συγκεκριμένο δάχτυλο δείχνει πως ο φέρον αυτό είναι πολύ καλός στον αντίλογο και τις διαπραγματεύσεις. Πιο λαϊκά μιλώντας, ο άνθρωπος αυτός είναι ο γνωστός τύπος του καταφερτζή ή της καπάτσας! Στο διάβασμα του χεριού δε, το δαχτυλάκι αυτό έχει πάρει το όνομά του από τον Ερμή, τον Θεό του εμπορίου και των κλεφτών. Είδες τι ωραία που άρχισαν να δένουν όλα σιγά-σιγά; Συνδεδεμένο με το επαγγελματικό στάτους σε πολλές φιλοσοφίες, φόρεσέ το αν θέλεις να δείξεις πως είσαι άτομο ικανό και πολυμήχανο!

*Fun Fact: Δύο δαχτυλίδια στο μικρό δαχτυλάκι του αριστερού χεριού συμβόλιζαν κάποτε αυτούς που υπήρξαν παντρεμένοι αλλά δεν είναι πια. 

**Fun Fact: Τόσο στο δεξί, όσο και στο αριστερό χέρι, μονό δαχτυλίδι στο μικρό δαχτυλάκι έδειχνε διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο και κυριότερα με τη μαφία. Μιλάμε για original bad boys και όχι από αυτά της ρομαντικής/ερωτικής λογοτεχνίας που έχουν και μια κάποια γοητεία!


Παράμεσος.


Βέρα! Είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό και δικαίως. Το δαχτυλίδι στον παράμεσο συμβολίζει την ευημερία, την εκπλήρωση και τη δημιουργικότητα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο φοράμε στον παράμεσο τη βέρα που λέγαμε, για να έχουμε έναν γάμο επιτυχημένο και ολοκληρωμένο. Στο διάβασμα του χεριού, του όνομα αυτού Απόλλωνας, ο Θεός του φωτός, της ηθικής τάξης και της λογικής, αλλά και Θεός θεραπευτής. Τομέας που διαφεντεύει, οι διαπροσωπικές σχέσεις ακόμη και εκτός γάμου αφού στο ίδιο δάχτυλο φοριούνται επίσης μονόπετρα αρραβώνων και δαχτυλίδια ρομαντικών υποσχέσεων αλλά και δαχτυλίδια όσων έχουν πάρει "όρκο αγνότητας" απέχοντας από τις σαρκικές ηδονές μέχρι να έλθουν εις γάμου κοινωνίαν.

*Fun Fact: Παλιότερα πίστευαν πως το αίμα ρέει από τον παράμεσο του αριστερού χεριού κατευθείαν στην καρδιά και έτσι επικράτησε για τις βέρες. Εντάξει, είναι κομματάκι ρομαντικό αν το καλοσκεφτείς. 


Μέσος.


Δεν θέλω να κάνεις συνειρμούς και να πάει το μυαλό σου σε άσεμνες χειρονομίες. Γιατί αντ’ αυτού, ο μέσος είναι δάχτυλο που αντιπροσωπεύει την υπευθυνότητα, τη σοφία και τη διάρκεια. Αυτός είναι και ο λόγος που κεφαλές οικογενειών φορούσαν δαχτυλίδια σε αυτό το δάχτυλο σε περασμένους αιώνες. Τώρα θα μου πεις "από εκεί φαίνεται ποιος κρατά την οικογένεια;". Όχι, αλλά να μην στα πω; Εδώ δεν έχουμε Θεό αλλά Τιτάνα και μάλιστα έναν από τους γνωστότερους, τον Κρόνο. Κι εκεί τα πράγματα στραβώνουν ακόμη περισσότερο, αφού μιλάμε για μια πατρική φιγούρα της μυθολογίας, όχι πολύ επιτυχημένη. Όπως και να το κάνεις, αν προσπαθήσεις να φας τα παιδιά σου δεν σε λες και πατέρα της χρονιάς. Αλλά ας επικεντρωθούμε στα θετικά. Φόρεσε εκεί το δαχτυλίδι αν θέλεις να δείξεις ότι είσαι άτομο ισορροπημένο, δίκαιο και ισχυρό. 


Δείκτης.


Ναι, είναι ένα δάχτυλο που έχει συνδεθεί στενά με την αδιακρισία αλλά ας μην μένουμε σε αυτό. Σιγουριά, αυτοεκτίμηση και ηγετικές ικανότητες για τον δείκτη. Όχι κι άσχημα! Εδώ όμως θέλω την προσοχή σου. Ειδικά στο κομμάτι της ηγεσίας μιλάμε για τον δείκτη του καλού σου χεριού. Αν τοποθετήσεις το δαχτυλίδι στο άλλο, δείχνει αποδοχή και υποταγή στην ηγεσία κάποιου άλλου. Δεν είναι κακό και αυτό, αλλά στο λέω να το ξέρεις! Μη στέλνουμε mixed signals παιδιά! Και φυσικά ποιον άλλον Θεό θα μπορούσαν να έχουν συνδέσει με αυτό το δάχτυλο, μιλώντας για ηγεσία και φιλοδοξία. Δίας.

*Fun Fact: Οι κινήσεις που κάνουμε, ασυναίσθητα ακόμη, ευνοούν την καλύτερη προβολή του δείκτη. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, τοποθετούμε εκεί τα κοσμήματα που θέλουμε περισσότερο να αναδείξουμε.


Αντίχειρας.


Αυτό το δάχτυλο, δεν έχει τον Θεό του! Δεν το λέω εγώ, μα οι πηγές μου. Βέβαια άλλοι υποστηρίζουν πως συνδέεται με τον αντίχειρα η Αφροδίτη και θα πάρουμε αυτή την εκδοχή για να κρατήσουμε μια συνοχή στη ροή του brief μας! Αφροδίτη λοιπόν και έχουμε αγάπη, γαλήνη και ομορφιά. Θα μου πεις στον αντίχειρα; Το πιο χοντροκομμένο από τα πέντε αδέρφια. Εκεί θέλησε να κάτσει η Αφροδίτη και μην ξεχνάμε πως η πρώτη της επιλογή στα ερωτικά της ήταν ο Ήφαιστος. Τώρα που το σκέφτομαι λοιπόν, πολύ ταιριαστό το όνομα! Στολίζουμε αυτό το δάχτυλο θέλοντας να στείλουμε ένα μήνυμα προς τα έξω ότι είμαστε ανοιχτοί στην αγάπη ή την ικανοποίηση γενικότερα!

*Fun Fact: Είναι το κατεξοχήν δάχτυλο για fashion statements. Ίσως γιατί δεν είναι η πιο προφανής ή εύκολη επιλογή. Θέλεις όμως να δείξεις ότι σκαμπάζεις από μόδα; Εκεί θα το βάλεις το chunky δαχτυλίδι. Και θα δεις που οι γνώστες αμέσως θα σε ξεχωρίσουν για δικό τους!


Και τώρα θα μου πεις αν θέλεις να φοράς δαχτυλίδια σε όλα τα δάχτυλα τι γίνεται; Αν έχεις centerpiece, βάλε αυτό στο δάχτυλο που σου ταιριάζει και άσε τα άλλα να εκπληρώνουν χρέη ντεκόρ. Αν δεν έχεις, τι να σου πω; Εύχομαι να μην προσπαθήσει κανείς να σε διαβάσει!

Αυτά σου είχα για σήμερα κι έτσι την επόμενη φορά, βάλε το δαχτυλίδι ανάλογα με το μήνυμα που θέλεις να στείλεις… Ή και όχι! 

Ό,τι κι αν κάνεις, ένα πράγμα θέλω να θυμάσαι…

Fashion is a statement,. You can always choose what it is about!